Skip to main content
VOS Meubilair

Afzuigsystemen

Afzuigsystemen zorgen er voor dat medewerkers veilig hun werk kunnen uitvoeren in uw laboratorium, wanneer zij werken met gevaarlijke stoffen. Iedere werkplek heeft zijn eigen specifieke specificaties als het om afzuiging gaat. Daarom biedt VOS meubilair diverse afzuigsystemen, die aansluiten bij uiteenlopende eisen en wensen.

Afzuigsystemen
Afzuigsystemen
Afzuigsystemen
Afzuigsystemen
Afzuigsystemen
Afzuigsystemen
Afzuigsystemen

Diverse afzuigsystemen

In een laboratorium is het van belang dat dampen en gassen op een juiste manier worden afgevoerd. Er zijn diverse systemen: flexibele afzuigarm, afzuigkap en een vast afzuigpunt.

Afzuigarmen

Afzuigarmen zijn flexibele oplossingen voor een dynamische werkplaats, zoals een tandheelkundig laboratorium. Met de installatie van de juiste afzuigarm voor uw situatie zorgt u voor een veilige werkplek. Door de flexibiliteit van de afzuigarm wordt deze zo afgesteld dat degene die er mee werkt, optimaal wordt beschermd. Er zijn afzuigarmen in vele maten en vormen. Reikwijdte, diameter, debiet, chemische bestendigheid, temperatuurbestendigheid en explosieveiligheid zijn bepalende eigenschappen van de keuze voor een specifieke afzuigarm.


Afzuigkap

Afzuigkappen zijn een goede keuze wanneer u een vaste werkplaats heeft voor werkzaamheden waarbij afzuiging noodzakelijk is. Bij afzuigkappen worden dampen via een luchtafvoersysteem naar buiten vervoerd. De kap is vast gemonteerd en biedt een ruime werkplaats.


Vast afzuigpunt

Een vast afzuigpunt is een combinatie van een afzuigkap en een afzuigarm. De puntafzuiging heeft dezelfde kenmerken als een afzuigkap qua montage en functionaliteit, maar is beduidend kleiner. Voor kleinere en/of sterk gelokaliseerde werkzaamheden is een vast puntafzuiging de logische keuze.


Zoekt u een afzuigsysteem dat past in uw kast of laboratorium? Wij adviseren u graag vrijblijvend over alle mogelijkheden.