Skip to main content
Practicumtafels

Practicumtafels

Voor elk type lokaal een oplossing met VOS meubilair practicumtafels!

Afhankelijk van de afmetingen van de ruimte, het gewenste aantal werkplekken en de gehanteerde lesmethode, kunnen wij verschillende practicumtafels realiseren voor de ideale situatie in uw practicumlokaal. Dit zijn bijvoorbeeld opstellingen met werkeilanden, een klassieke busopstelling of een flexibele inrichting. Een standaard opstelling, of maatwerk? Alles is mogelijk. Wij werken met verschillende typen onderstellen en werkbladen, zodat er altijd een optie is voor de opstelling van practicumtafels die u zoekt.

Onderstellen

Onderstellen dragen uw werkblad. Deze frames bepalen de vorm van het oppervlak waaraan u zit of werkt, en zijn afhankelijk van het te dragen gewicht en het aantal zitplaatsen en opbergruimte dat u onder het werkblad wilt realiseren. Met onderstellen maken we onderscheid tussen vaste en verplaatsbare opstellingen.

Vaste opstellingen: Bij vaste opstellingen werken we met een robuuste kolompoot of plint. Het kolomsysteem wordt in de vloer verankerd en daarna afgekit. Dit geeft een zwevende constructie, waardoor de vloer goed te reinigen is. Een plintafwerking zorgt voor een fraaier beeld en minder vuil onder uw werkplek.

Verplaatsbare opstellingen: Bij verplaatsbare opstellingen werken we met een C-frame of H-frame onderstel. Een C-frame biedt extra plaats om te zitten: de C-vormige RVS poten vormen geen obstakel bij zittend werk en bieden tevens de mogelijkheid om kastjes ook boven de poten door te hangen of te verschuiven. Het H-frame is een extra stevig frame wat door zijn ondersteuning op alle hoeken een goede basis vormt. Dit type onderstel is ideaal wanneer u één o f meerdere (verrijdbare) onderkastjes wilt plaatsen onder uw werkblad. Beide frames zijn geschikt voor zowel vaste opstellingen (aan de wand) en vrije opstellingen (eilandtafels of roltafels).

Werkbladen

De werkbladen kunnen in de volgende materialen uitgevoerd worden:

  • Volkern: Aanbevolen voor vochtige ruimten en lage klasse microbiologische ruimten. Goede chemische weerstand, maar niet geschikt voor vloeibare zuren.
  • Corian®: Geschikt voor vochtige ruimten, niet geschikt voor werken met de meest agressieve oplossingen.
  • Melamine / HPL: Aanbevolen voor bureau werkbladen, mobiele tafels en instrumententafels. Niet geschikt voor de meest aggressieve oplossingen.
  • Keramische tegels: Aanbevolen voor vochtige en natte ruimten, ruimten met stress op chemicaliën en hoge temperaturen. Uitstekende weerstand tegen chemicaliën, maar niet geschikt voor fluorzuren.
  • Steinzeug: Ook wel gres genoemd. Steinzeug is bestand tegen zuren, logen, zouten en oplosmiddelen bij elke concentratie en temperatuur. Daarnaast is het stootvast en niet brandbaar.
  • Krukken

    VOS meubilair zijn een zeer groot assortiment aan krukken mogelijk. En de practicumtafels zijn hierop ontworpen: Alle krukken kunnen volledig onder al onze stahoogte tafels geschoven worden. Onze krukken produceren wij zelf.

    Vaak kunnen we een standaard oplossing toepassen als het gaat om onderstellen en werkbladen in uw practicumlokaal, maar maatwerk behoort zeker tot de opties: afhankelijk van uw situatie kunnen wij ook een custom made product ontwikkelen om tot een optimaal resultaat te komen. Wij bieden u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding!