Skip to main content
VOS Meubilair

Zuurkasten

Een zuurkast is een speciale werkruimte met geforceerde afzuiging. In de verstelbare werkopening (meestal een schuifraam) wordt blootstelling van u en de leerlingen aan schadelijke stoffen tot een minimum beperkt.

Daarnaast biedt een zuurkast een zekere mate van fysieke bescherming en draagt hij bij aan beperking van de verspreiding van verontreinigingen in de lucht. Onze topklasse zuurkasten worden geproduceerd, geïnstalleerd en gecontroleerd volgens de EN-14175-3 norm.


Onze VOS meubilair zuurkast modellen

In ons assortiment hebben we voor practicumdoeleinden drie modellen zuurkasten van het type AS (Always Safe):
 • De standaard zuurkast; 1200-1500-1800 mm
 • De doorgeefzuurkast; 1200-1500-1800 mm
 • De tafelzuurkast; 900-1200-1500-1800 mm
 • Alle VOS meubilair zuurkasten zijn standaard uitgerust met een koudwaterkraan, spoelbakje, gaskraan en twee wandcontactdozen. Meerdere appendages zijn mogelijk. De glazen ruiten zijn zowel horizontaal als verticaal te verschuiven en zorgen voor een continue lucht by-pass (met uitzondering van de tafelzuurkast, die een enkel schuifraam heeft). Zo werken u en uw leerlingen in beide richtingen veilig. De standaard ingebouwde airflow-control meet de waarden voortdurend, en geeft deze real-time weer op het display.


  Standaard zuurkasten kunnen worden voorzien van appendages en elektrische voorzieningen op aanvraag. Verschillende werkbladen en accessoires zijn mogelijk. De standaard zuurkast wordt vast gemonteerd en dient op een extern afzuigsysteem aangesloten te worden.

  Doorgeefzuurkasten zijn aan twee zijden te bedienen en voorzien van een uniek beveiligingssysteem . Dit veiligheidssysteem voorkomt het gelijktijdig openen van de schuifruiten aan beide zijden. Zo is veilig werken altijd gewaarborgd.

  Tafelzuurkasten hebben slechts één schuifraam en zijn ideaal voor lichte chemische werkzaamheden. De tafelzuurkast heeft een diepte van 750 mm. Dankzij deze diepte past de zuurkast op elke normale tafel.

  Nog geen afzuigsysteem om een zuurkast op aan te sluiten in uw practicumlokaal? Geen probleem. Wij verzorgen ook de productie, installatie en het vakkundig inregelen van de afzuiginstallatie. Wilt u ook volledig ontzorgd worden bij de installatie van een veilig practicumlokaal? Neem vrijblijvend contact met ons op. We staan voor u klaar met raad en daad!