Skip to main content
Zuurkasten

Zuurkasten

Een zuurkast is een speciale werkruimte met geforceerde afzuiging die een standaard uitrusting is in het chemisch laboratorium, maar ook in veel andere laboratoria wordt gebruikt. In de verstelbare werkopening (meestal een schuifraam) wordt blootstelling van de gebruiker aan schadelijke stoffen tot een minimum beperkt.

De behuizing van een zuurkast is ontworpen om de verspreiding van verontreinigingen in de lucht naar gebruikers en overig personeel buiten het beschermingsmiddel te beperken. Daarnaast biedt een zuurkast een zekere mate van fysieke bescherming en draagt hij bij aan beperking van de verspreiding van verontreinigingen in de lucht.


Vele mogelijkheden

Er is altijd een zuurkast die past bij uw wensen. Een ander werkblad, het type afzuigsysteem, een tafelzuurkast of drive-in zuurkast en eventuele appendages bij een standaard zuurkast zijn slechts een voorbeeld van de vele keuzes die u kunt maken als het gaat om een zuurkast toegespitst op uw behoeften bij VOS meubilair. Meer hierover vindt u onder ieder type zuurkast onderaan de pagina.

Voor meer comfort tijdens uw werkzaamheden zijn zuurkasten ook beschikbaar met verwarming, of met het oog op besparing als sterk op de energie en luchtstroom besparende modellen.

Wilt u weten welke zuurkast past bij uw behoeften? Neem dan contact met ons op.