Skip to main content
Kabinet

Kabinet

In het kabinet vinden de voorbereidingen plaats van het practicum. Dit is het werkdomein van de TOA, en een ruimte die meerdere functies bekleedt.

Kabinet
Kabinet
Kabinet
Kabinet
Kabinet
Kabinet
Kabinet

Opbergcapaciteit

In het kabinet worden allerlei benodigdheden opgeslagen voor de practicumlessen. Dat stelt eisen aan de opbergcapaciteit en wetgeving, waar wij rekening mee houden bij het ontwerp. Apothekerskasten, opzetkasten met glazen schuiframen, opslagmeubilair met naar wens een mooi kleuraccent: alles is mogelijk.


Demonstraties

Naast opslagruimte is het kabinet ook de plek waar Technisch Onderwijs Assistenten instructie en uitleg kunnen geven aan de leerlingen. Het is daarom veelal belangrijk dat een kabinet ook geschikt is voor demonstraties. Daarbij kunt u denken aan de vormgeving en opstelling van werkbladen, maar ook een doorgeefzuurkast waar de TOA een proef door laat zien aan de klas vanuit het kabinet. Bij demonstraties en practicumlessen waarbij de leerlingen onder toezicht aan de slag gaan in het kabinet is veilig kunnen werken de eerste prioriteit. Met onze ervaring weten wij precies hoe we een inspirerend en praktisch kabinet kunnen inrichten.


Overzichtelijke werkplek

Als zijnde het werkdomein van de TOA, moet het kabinet een plek zijn waar een TOA in alle rust kan werken. Eenvoudig te reinigen, veilig, uitgerust om practica tot in de puntjes voor te kunnen bereiden en een goede werkplek om dit ongestoord te kunnen doen zijn speerpunten om van het kabinet een overzichtelijke ruimte te maken waar een school trots op kan zijn.

Kortom: het kabinet is het kloppende hart van de practicuminrichting! Wilt u weten hoe wij uw kabinet efficiënt in kunnen richten tot een multifunctionele ruimte? Neem dan contact met ons op.